Nieuwsflits Mei 2020 - 3

Geplaatst op 19-05-2020

Ervaringen met de trainingen afgelopen weekend

De coronamaatregelen worden gelukkig steeds een beetje verlicht. Dat is merkbaar op de Vereniging. We mogen weer trainen! Zaterdag was er een mooie groep Finnen op het water en dankzij de inzet van allen is dat prima verlopen  en was eenieder blij weer te kunnen trainen met elkaar.

Zondag ging de jeugd weer oefenen met de Splash en voor het eerst waren er ook weer Optimisten compleet met trainers in Rib en Sjouwerman. Ook een aantal Finnen maakten gebruik van het mooie weer. Op de plas gaat het allemaal prima. Ruimte genoeg, maar in de haven en op de wal was het lastig.

De social distancing, 1,50 meter afstand van elkaar, geldt nog steeds en het zal ook nog wel even duren. Met vele auto’s op het terrein wordt het krap rondom de trailers. Het lukt allemaal wel, maar het is passen en meten met 15 Splashes en 2 Optimisten.

Zondag was het westenwind. Dat betekent dat er beperkt ruimte is om aan te leggen en om de zeilen te hijsen of te strijken. Ieder moet dan rekening met elkaar houden. Maar de training van de jeugd gaat dan voor! Kijk dus even uit bij het in- of uitvaren van de haven. Geduld is een schone zaak!

De Optimisten gingen voor het eerst het water op. Dan gaat er wel eens iets mis. De trainster legt gauw de Sjouwerman aan en helpt de kinderen. Het vervelende is alleen dat het gebeurt onder het oog van een vijftal ervaren watersporters. Zij voorzagen prompt de trainster van commentaar op een wijze die niet past bij onze Vereniging. De trainster deed het enig juiste. Zich in eerste instantie bekommeren om de kinderen en vervolgens om de boot. Bijna 400-jaar tegen 18-jaar. Heren zo doen we dat niet!

Zaterdags trainen de Finnen. Ze varen uit rond 12.30 uur en komen terug tussen 15.00 en 15.30 uur. Geef ze de ruimte in de haven en bij het tuigen.

Zondags traint de jeugd. Zij hebben dan voorrang. Houdt de parkeerplaatsen aan de kant van de slipway vrij. Parkeer eventueel langs de dijk. Er is ruimte genoeg. Geef de jeugd de gelegenheid de haven in- en uit te varen. Wacht desnoods even. Als u opmerkingen heeft, spreek dan Marjolein Veldhuizen aan. Zij is herkenbaar aanwezig.

Houdt 1,50 meter afstand. Houdt rekening met elkaar. Dan kunnen we met ons allen heerlijk zeilen.

Gerrit Willems

juni