Jeugdzeilen

CWO logo

Bij onze zeilvereniging "Het Witte Huis" zetten enthousiaste leden, samen met ervaren wedstrijdzeilers en ouders, zich in om jeugdige zeilers te begeleiden en te trainen, zodat zij goed kunnen meekomen in een sterk bezet wedstrijdveld. Onze goed opgeleide trainers zijn erkend door het Watersportverbond. Begeleiders en trainers stellen hun tijd beschikbaar in het belang van de wedstrijdzeilsport, terwijl "Het Witte Huis" alle materialen en accommodatie op non-profit basis ter beschikking stelt. De jeugd heeft een eigen jeugdhonk: de "Bovenboei". Om de lessen te kunnen volgen heb je zeilkleding en een zwemvest nodig.

En als je na een korte kennismaking enthousiast wordt voor het jeugdzeilen, moet je beschikken over een eigen boot, zoals bijvoorbeeld een Optimist of een Splash. Nieuws en meer informatie vind je in onderstaande presentatie, op de pagina jeugdtraining en
in de sectie Optimist & Splash op deze site.

logo cwo-klein

WSV Het Witte Huis stelt zich primair ten doel het wedstrijdzeilen te bevorderen. Dit vormt, naast een aantal andere kenmerken het onderscheid met de andere watersportverenigingen die ook zeilwedstrijden op de Loosdrechtse Plassen organiseren.

Voor wat betreft specifiek de jeugd van ca 8 tot en met 18 jaar houdt dit ook in dat het plezier in de zeilwedstrijdsport wordt bevorderd door sociale activiteiten.

Om aan te sluiten bij het Nationale en Regionale beleid ter zake van zeilopleidingen is WSV Het Witte Huis een CWO locatie. Het CWO (Commissie Watersportopleidingen) staat garant voor een hoog niveau van opleiding en training en leidt tot diploma's die door het Watersportverbond worden erkend. Sinds kort is er ook een internationale erkenning door ISAF (International Sailing Federation).

WSV Het Witte Huis biedt alleen trainingsfaciliteiten voor de jeugd aan in eenmans zwaardboten. De focus ligt hier op de Optimist voor de jongste jeugd tot en met ca 14 jaar, en op de Splash voor de jeugd van ca 14 tot en met 18 jaar.

Om deel te kunnen nemen aan de trainingen is het van belang te weten dat zowel een ouder als kind lid moeten worden van onze watersportvereniging Het Witte Huis.

WSV Het Witte Huis heeft in principe geen varend materieel beschikbaar. Voor kinderen die nog geen definitieve sportieve keus hebben gemaakt zijn er 3 Optimisten en 3 Splashes als clubboot beschikbaar. Deze kunnen maximaal 3 keer kostenloos geleend worden. Hierna dient in principe een eigen bootje te worden aangeschaft.

Om het wedstrijdzeilen voor de jeugd binnen een verantwoord didactisch en financieel kader mogelijk te maken wordt van de ouder(s) een actieve inzet verwacht welke samenhangt met het te bereiken niveau. Hiertoe worden aan het begin van het seizoen de mogelijkheden geïnventariseerd en wordt er een beroep op ouders gedaan naar de mogelijkheden. Dit betreft onder andere vervoer van en naar wedstrijdlocaties of het participeren in een "rescue" schema.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Jeugdcommissie