Nieuwsflits Maart 2020

Geplaatst op 13-03-2020

Bijgaand weer een nieuwsflits, veel leesplezier.

Laatste Nieuws Update Gevolgen Coronavirus!

In navolging van hetgeen het NOC-NSF heeft geadviseerd roept het Watersportverbond al haar verenigingen op om wedstrijden, trainingen en andere georganiseerde bijeenkomsten in maart niet door te laten gaan. Dit in verband met de ontwikkelingen rond het Coronavirus en de nieuwe maatregelen die de Nederlandse regering heeft genomen.

Het bestuur geeft gehoor aan deze duidelijke oproep en heeft dan ook besloten, gelet op de ernst van de situatie, alle georganiseerde activiteiten tot en met 31 maart af te lasten of op te schorten.

Dit betekent dat:

• De wintertrainingen van de Finnjollen vanaf geen doorgang vinden
  • De winterwedstrijden Pampus van 15 maart gaan niet door (was reserve datum)
  • De geplande Algemene Leden Vergadering op 28 maart wordt verschoven naar later datum

Het advies van het Watersportverbond kunt u hier nalezen:

Vooralsnog gaat het te water laten van de boten op 28 maart gewoon door.

Over de wedstrijden/activiteiten in april zullen zo spoedig mogelijk nadere mededelingen worden gedaan.

Oproep!

HWH leden, opgelet!

Een paar jaar geleden trad een goed initiatief in werking: assistentie in de weekenden in de haven.

Omdat dit loffelijke streven "een zachte dood is gestorven", willen we dat dit jaar nieuw leven inblazen.

De watersportvereniging bestaat bij de gratie van vrijwilligerswerk.

Het kenmerk van de vereniging is dat we, niet alleen gebruik maken van de diensten van de vereniging, maar gezamenlijk die diensten overeind houden.

Hoewel de landelijke trend laat zien dat leden steeds meer "consumeren"

tegenover "produceren", willen we deze trend voor wat betreft Het Witte Huis omkeren!

Daarom: we gaan ervoor zorgen dat er in de weekenden steeds een aanspreekpunt/hulp in de haven aanwezig is.

Zijn/haar taken:

• je hijst de vlag om 10 uur, ook op de starttoren. Je helpt evt. met het hijsen van rubber/boten.
  • Je bent aanspreekpunt voor gasten die vragen over de vereniging hebben.
  • Je kijkt ondertussen of de vuilnisbakken niet uitpuilen.
  • Meestal is er wel een klein opruim of schoonmaakklusje te doen.
  • Je kunt op die dag ook "chillen" op je eigen boot in de haven.
  • Om 16 uur haal je de vlaggen weer omlaag.

Voor passende kleding en consumptiebonnen wordt gezorgd.

Je bent twee keer per seizoen aan de beurt.

Als je je aangesproken voelt, geef je dan snel op bij leden van de Havencommissie in het Havenkantoor of bij één van de ondergetekende!

Daarna word je gevraagd je beschikbaarheid op te geven zodat we een goed rooster kunnen maken!

We rekenen op een goed gevuld rooster,

Hartelijke zeilersgroet,

Ben Witkamp

Jasper Daams

Afscheid Gert Polman

Om duidelijkheid te verschaffen over mijn terugtreden als vice voorzitter, c.q. bestuurslid en om misverstanden te voorkomen geef ik enig uitleg over de reden.

Tijdens een bestuursvergadering in december 2019 heb ik besloten om per direct mijn bestuursfunctie na bijna 9 jaar ter beschikking te stellen. Een aantal redenen ligt hieraan ten grondslag welke ik niet nader zal benoemen. Wel wil ik hierbij aangeven dat de karakters van voorzitter Gerrit Willems en mijn karakter te veel botsten, hetgeen ervoor zorgde dat er te vaak verschil van inzicht was over diverse verenigingszaken.

Met veel toewijding en plezier heb ik al die jaren deel uitgemaakt van het bestuur en de daarmee verband houdende werkzaamheden.

Gert Polman

april