Update Coronavirus 2-4

Geplaatst op 02-04-2020  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: Hank de Jong

Afgelopen zaterdag zijn de boten te water gelaten. Dat is goed verlopen dankzij de inzet van de Havencommissie, maar ook mede door de gedisciplineerde wijze waarop de booteigenaren met de bijzondere situatie zijn omgegaan.

Nu vrijwel alle boten op hun plek liggen en het weer mooier lijkt te worden, is het goed om nogmaals te wijzen op de gedragsregels op de haven i.v.m. het Coronavirus.

Het basisdevies van het RIVM en de overheid is: Blijf thuis!

Het blijft echter mogelijk om op individuele basis gebruik te maken van uw boot (om een frisse neus te halen).

Alle faciliteiten van de haven zijn echter gesloten (Boei 15, Havenkantoor, Werkplaats) m.u.v. enkele toiletten.

Daar kunt u uw handen wassen. Er is zeep etc. beschikbaar.

Op de haven gelden ook de aangescherpte maatregelen van de overheid zoals:

• Als u verkouden of ziek bent mag u, en uw huisgenoten, niet op de haven komen en moet u en uw gezin dus thuis blijven.
  • Blijf zo veel mogelijk op uw boot en verlaat de haven zo snel mogelijk als u uw boot verlaat.
  • Het is verplicht minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
  • Ga zo veel mogelijk alleen of hooguit met z’n tweeën naar uw boot.
  • Voorkom samenzijn van personen, die geen gezin vormen. Dus geen praatje op de banken van het terras etc. Houd in ieder geval  voldoende afstand.
  • Gebruik uw gezond verstand en spreek elkaar aan op onze gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Het bestuur zal de maatregelen van de regering en de bovenstaande regels strikt handhaven en zo nodig leden de toegang tot het terrein ontzeggen.

Laten we blij zijn dat we de mogelijkheid nog hebben om gebruik te maken van onze boot, maar laten we dat dan wel op een goede manier doen, zodat ook wij zorgen dat wij zo weinig mogelijk risico lopen om anderen te besmetten of om zelf besmet te raken.

juni
11:00 NK sprint Vrijheid GEANNULEERD