Toelichting nieuwe wedstrijdkalender-update

Geplaatst op 07-07-2020  -  Categorie: Nieuws

Het eerste evenement is op 11 & 12 juli, de Unlock Cup, om te vieren dat we weer mogen racen. Op zaterdag vanuit het Witte Huis met 2 races en de 1e start om 11 uur en op zondag vanuit de KWVL. Deelname is gratis en  inschrijven voor de zaterdag is niet nodig. Gewoon lekker naar de startlijn en een aantal wedstrijdjes varen.  Op zaterdag wordt er gezeild met de banenkaarten van de Gecombineerde, verkrijgbaar op het havenkantoor. Voor de zondag moet er wel ingeschreven worden via de website van de KWVL (Inschrijving geldt dan overigens voor beide dagen). Daar wordt een op en neer baan gevaren. Meer info is te vinden op de website van beide verenigingen.

Voor de Gecombineerde wordt het seizoen wat te kort geacht voor een volledig programma met klassement. Dat gaat in seizoen 2021 weer van start. Voor dit jaar staan er wel wedstrijden in de kalender, maar dus zonder dat er een totaalklassement wordt bijgehouden. Gewoon even lekker een wedstrijdje varen. Hierdoor is er in augustus en september voor de plassenzeilers, die niet op vakantie zijn, toch nog genoeg te beleven op onze eigen plassen. Wel moet er worden ingeschreven en dat kan op de site van Vrijbuiter, maar via de volgende link is het makkelijker:

Op 12 en 13 september verzeild Het Witte Huis de Najaarswedstrijden. Hiervoor kan vanaf nu ingeschreven worden op de HWH-site.

In het laatste weekeinde van september heeft de KWVL zijn traditionele houtskool cup opengesteld voor meerdere, op Loosdrecht aanwezige, klassen en zal het evenement georganiseerd worden door de 3 verenigingen gezamenlijk. Door gebruik te maken van de 3 verenigingsterreinen worden de deelnemers wat gespreid om toch de op dat moment mogelijk nog geldende corona maatregelen in acht te kunnen nemen. Inschrijven kan via de site van KWVL.

Het zeilseizoen loopt dit jaar wat langer door en ook in oktober staat de kalender nog vol met evenementen.  Uiteraard hopen we dat we nu volgens planning alle evenementen kunnen laten doorgaan. Echter, we blijven afhankelijk van de voor ons gebied geldende maatregelen van de Veiligheidsregio en het kan zo maar zijn dat we gedurende de komende maanden toch weer wat wijzigingen moeten doorvoeren.

Op de website staat de kalender voor de komende periode. We zullen met nieuwe mededelingen komen als er veranderingen plaats vinden.

augustus
15 augustus