Pampus-trainingen starten 30 mei

Geplaatst op 25-05-2020  -  Categorie: Nieuws

Nadat bekend is geworden dat het toegestaan is dat het varen in (zeil)boten met maximaal twee personen uit verschillende huishoudens op de Loosdrechtse Plassen is toegestaan, kunnen de trainingen voor tweemansboten ook gestart worden.

Allereerst een aanvulling op de regeling zoals die tot nu toe bekend gemaakt is en dus geldt voor alle trainingen die door wsv Het Witte Huis georganiseerd worden.

• Deelnemers nemen geheel voor eigen risico deel aan de trainingen. HWH aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor materiële schade of persoonlijk letsel veroorzaakt in samenhang met de trainingen. Elke deelnemende boot moet verzekerd zijn voor wettelijke aansprakelijkheid met een minimum  bedrag van € 1.500.000,-- per training of het equivalent hiervan

wsv Het Witte Huis Pampus-trainingen

Officiële wedstrijden en competities zijn tot 1 september niet mogelijk. Trainingen zijn mogelijk in eigen teamverband en binnen de club en sinds 23 mei ook voor 2-mansboten. Het nadrukkelijke doel is primair om te sporten, trainen en te bewegen. Kleedkamers en Boei15 mogen nog niet open. Op de steiger en op het haventerrein dient de anderhalve meter maatregel in acht genomen te worden t.o.v. andere zeilers.

Training:

• Vanaf 30 mei, iedere zaterdag om 13:05 (na trainingstart Finnen) vanaf de starttoren van WSV HWH
  • Voor iedere training deelname aanmelden op de Steiger 7 groepsapp.
  • 2020-banenkaarten liggen op het havenkantoor
  • Starts worden bij toerbeurt verzorgd door Finnzeilers. Als ook Pampuszeilers zich geroepen voelen hun steentje bij  te dragen, graag melden op groepsapp.
  • De trainer/starter legt de startlijn uit en start de training vanaf de starttoren.
  • Na de start begeleidt de trainer met een RIB of Sjouwerman (als hij geen vaarbewijs heeft) de training. Hij heeft ook een rescue-taak met de prioriteit op het redden van de bemanning aangezien hij alleen is in de boot (i.v.m. 1,5 m regel).
  • Zeilers wordt geadviseerd goed hun grenzen in acht te nemen bij wind > 20 kts, daar de rescue beperkt is tot het redden van de zeiler, en de boot 2e prioriteit is.
  • Trainer noteert finishvolgorde op de toren. Finishlijst wordt in Steiger 7 appgroep gepubliceerd.
  • De trainer geldt als COVID-19-coordinator en bewaakt dat er voldoende afstand wordt gehouden en aan de voorschriften en afspraken wordt voldaan.

Handelwijze op de wal en algemene regels:

• Zorg voldoende eten en drinken bij je te hebben voor op het water en na het zeilen.
  • Voor vertrek van huis handen wassen met zeep, en na de training thuis douchen.
  • vermijd het aanraken van je gezicht;
  • hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
  • schud geen handen;
  • houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon
  • blijf thuis als:
    • je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
    • iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
    • iemand in jouw huishouden positief getest is op COVID-19 of je direct contact hebt gehad met iemand waarbij COVID-19 is vastgesteld;. Je dient thuis blijven tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was vanwege incubatietijd.  (volg hierin het advies van de GGD);
    • je COVID-19 hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest)  minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test;
    • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

september
11:00 Loosdrechtweekend