Finn-trainingen zomer 2020

Geplaatst op 13-05-2020  -  Categorie: Nieuws

Officiële wedstrijden en competities zijn tot 1 september niet mogelijk. Trainingen zijn mogelijk in eigen teamverband en binnen de club. Hierbij dient de anderhalve meter maatregel in acht genomen te worden. Het nadrukkelijke doel is primair om te sporten, trainen en te bewegen. Kleedkamers, WC’s en Boei15 mogen nog niet open.

Training:

• Vanaf 16 mei, iedere zaterdag om 13:00 vanaf de starttoren van WSV HWH
  • I.v.m. een maximum deelname van 30 boten per training kunnen alleen de 1e 30 aanmeldingen op de HWH Finn Whatsapp Groep  deelnemen aan de eerst volgende training.
  • Vooraf vindt er, via de app, een instructie plaats waarbij aangegeven wordt hoe de training gaat verlopen.
  • 2020-banenkaarten liggen op de starttoren.
  • De naam van de trainer is te vinden op het Trainer-rooster dat i.i.g. tot 1 september gehanteerd zal worden. De link naar het rooster is te vinden onderaan dit bericht.
  • De trainer legt de startlijn uit en start de training vanaf de starttoren.
  • Na de start begeleidt de trainer met een RIB of Sjouwerman (als hij geen vaarbewijs heeft) de training. Hij heeft tevens een rescue-taak met de prioriteit op het redden van de bemanning aangezien hij alleen is in de boot (i.v.m. 1,5 m regel).
  • Zeilers wordt geadviseerd goed hun grenzen in acht te nemen bij wind > 20 kts, daar de rescue beperkt is tot het redden van de zeiler, en de boot 2e prioriteit is.
  • Trainer noteert finishvolgorde voor nabespreking wanneer iedereen terug is op terras, met 1,5 m afstand. Finishlijst in het postbakje van de wedstrijdcommissie in het Havenkantoor.
  • De trainer geldt als COVID-19-coordinator en bewaakt dat er voldoende afstand wordt gehouden en aan de voorschriften en afspraken wordt voldaan.

Handelwijze op de wal en algemene regels:

• Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar de WC.
  • Zorg voldoende eten bij je te hebben voor op het water en na het zeilen.
  • Voor vertrek van huis handen wassen met zeep, en na de training thuis douchen.
  • Vermijd het aanraken van je gezicht;
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
  • Schud geen handen;
  • Houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon.
  • Blijf thuis als:
  • je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
  • iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
  • iemand in jouw huishouden positief getest is op COVID-19 of je direct contact hebt gehad met iemand waarbij COVID-19 is vastgesteld. Je dient thuis blijven tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was vanwege incubatietijd (volg hierin het advies van de GGD);
  • je COVID-19 hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test;
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid,

200512-indeling-torenbemanning-finn-trainingen-2020-tot-1-sept-12771.pdf

juni