hwh-vlag-leeg

Watersportvereniging "Het Witte Huis" Loosdrecht

Corona Noodmaatregel Gemeente Wijdemeren

Geplaatst op 04-04-2020  -  Categorie: Nieuws

Er geldt een noodverordening én een wijzigingsbesluit. Lees deze beiden door.


De noodverordening en het wijzigingsbesluit kun je hier vinden:
https://www.wijdemeren.nl/4/Nieuws/2020/April/Wijzigingsbesluit-noodverordening-COVID-19.html

 

Er zijn van de week veel gesprekken geweest met de gemeente en de veiligheidsregio, om ervoor te zorgen dat de recreatie in en rond de plassen mogelijk blijft. Zeker naar aanleiding van het sluiten van stranden en natuurgebieden. Door het aanstaande mooie weer en de oproep van de minister-president om in eerste instantie vooral thuis te blijven zijn, is er uiteindelijk toch besloten om een aantal extra maatregelen in te voeren, zoals winterbediening bij de sluizen (https://www.vaarweginformatie.nl/frp/main/#/home) en het sluiten van sanitair-ruimtes.

 

De gemeente heeft uitgesproken de recreatie-sector zo goed mogelijk te willen blijven faciliteren in deze crisis. Er is hier geen ‘niet varen’ advies, zoals in Aalsmeer of een vaarverbod zoals in Amsterdam. Wel een ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ advies (in lijn met het landelijk beleid), maar als je een frisse neus wilt halen, doe dit dan zo kort, dichtbij en slim mogelijk (zoek bv een niet druk tijdstip en/of rustige plek) en dan kan dat dus ook op het water. Voor de waterrecreatie heeft de gemeente daarin samengewerkt met de Hiswa/Recron om een gedragscode voor de waterrecreatie op te stellen. Deze graag zoveel mogelijk verspreiden!

Verder is er een protocol gemaakt door de Hiswa/Recron wat je zou kunnen gebruiken als handvat voor de toepassing van de maatregelen.

 

De gedragscode en het protocol vind je hier: https://www.wijdemeren.nl/4/Nieuws/2020/April/Gedragscode-corona-voor-waterrecreanten.html

 

Ik wil jullie verder op het hart drukken om er dus samen voor te zorgen dat de plassen open blijven, door de maatregelen op je bedrijf goed toe te blijven passen (gelukkig hebben heel veel ondernemers dat al goed ingericht). En communiceer dat ook naar je gasten en klanten. De meeste mensen gedragen zich nu gelukkig ook heel bewust, maar blijf dat stimuleren en in de gaten houden. Ik heb de afgelopen week veel vragen kunnen beantwoorden van ondernemers m.b.t. dit onderwerp, maar ik zie ook dat jullie elkaar opzoeken voor hulp. Als je niet weet hoe je iets moet inrichten, misschien heeft een collega een goede oplossing. Je hoeft niet altijd het wiel zelf uit te vinden. Voor de waterrecreatiesector wordt daarvoor nu ook een app-groep aangemaakt door de ondernemers zelf, zodat de lijntjes korter zijn.

 

Ik wil afsluiten met jullie heel veel sterkte te wensen in de ongekende en moeilijke tijden die we, maar ondernemers in het bijzonder, nu kennen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Nanette Elfring
Gebiedsloods Recreatiesector Oostelijke Vechtplassen


Agenda

2020 Activiteit
november
7 november
zaterdag
08:30 tot
15:00
Boten uit het water, opgeven via website
HWH Loosdrecht
7 november
zaterdag
16:00 tot
17:30
2020 ALV uitnodiging
HWH
15 november
zondag
13:00 Wintertraing Finn HWH 2020/2021
HWH Loosdrecht
22 november
zondag
13:00 Wintertraing Finn HWH 2020/2021
HWH Loosdrecht
29 november
zondag
13:00 Wintertraing Finn HWH 2020/2021
HWH Loosdrecht

Sponsors

spt-300x135
heman-banner-groot

Contactgegevens HWH

Postadres
Nw-Loosdrechtsedijk 242 A
  1231 LG   Nieuw-Loosdrecht
  Nederland
 
035-5821398
 
ofni.[antispam].@wsv-hetwittehuis.nl
http://www.wsv-hetwittehuis.nl
 
NL63RABO0118729152
kvk:
40477717
btw:
NL002705801B01
kaartje1