Wedstrijd info

Na een jaar niet georganiseerd te zijn geweest was het afgelopen zaterdag 22 juni weer zover; de 6 uur van Loosdrecht was terug als zeilwedstrijd op Loosdrecht. Zo’n 15 open zeilboten en kajuitzeiljachten verschenen bij een stralende zon en heerlijke zeil wind aan de start.

Vanaf de start werd er door de deelnemers flink gepuzzeld welk rak gevaren moest gaan worden. Hierbij speelt de wind, windrichting, maar ook vooral ook “wat kan het schip en wat kan de bemanning” mee. Bij het verplichte rak langs de starttoren werden er door Natascha en Joanna foto’s van alle schepen gemaakt, welke later op de website van Het Witte Huis zijn verschenen.

Gedurende de hele avond bleef de wind lekker door staan. Hierdoor was het mogelijk dat de schepen flinke afstanden konden afleggen, maar voor menig schipper bleek dat het ook steeds lastiger werd om te voorkomen dat een rak meer dan twee keer werd gevaren. Zelfs toen rond 22.30 uur het begon te schemeren bleef het lekker waaien, een wind welke zelfs bij de finish rond 23.30 nog aanwezig was.

Toen rond 23.45 alle schepen weer bij de haven van Het Witte Huis lagen kon het gezellige napraten over de heerlijke zeilavond beginnen. Vele deelnemers verzuchte dan ook “Fijn dat de 6 uur van Loosdrecht weer terug is op de plas en… wij doen volgend jaar zeker weer mee!”. Nadat door Frans de Wit in boei 15 de prijsuitreiking was verzorgd bleef het nog lang gezellig bij Het Witte Huis.

Ook in 2020 zal er door de vrijwilligers van Het Witte Huis weer een 6 uur van Loosdrecht georganiseerd worden, plandatum moet nog vastgelegd worden maar zal weer rond midzomer zijn. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de 6 uur van 2020, dan kunt een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 6 uur 2020.

Bekijk alle foto's hier >>

Groet,
Het 6 uur comité 2019 en ook weer 2020.

WoensdagavondwedstrijdAfgelopen 2 woensdagen zijn er onder leiding en initiatief van Wijnand de Leur, s'avonds voor onze Finn zeilers zomerwedstrijden gehouden.

de eerste woensdag met 7 finnen en afgelopen week met wel 18 finnen aan de start, met 3 wedstrijdjes achter elkaar een succes.

Na afloop een borrel en een kleine hap verzorgd door Joke.

Dit smaakt naar meer, en zeker voor herhaling vatbaar en als er volgend jaar weer animo voor is dan gaan wij ook officieel de wedstrijd uitslagen verzorgen.

foto's volgen

De wedstrijdkalender voor 2019 is bekend en staat op de site. Klik op "Lees meer" om de kalender te bekijken of downloaden.

De plassenkaart voor zeilwedstrijden op de Loosdrechtse plassen

Op 23 april zijn de Onderlinge wedstrijden van Het Witte Huis weer begonnen. Deze bestaan van oudsher uit een start vanaf de toren en een baan van de Onderlinge banenkaart.
Laatste jaren klinken steeds meer stemmen die wel twee i.p.v. een start zouden willen hebben.
Om deze vraag definitief te beslechten willen we weten hoeveel belangstelling er is voor twee starts met een kortere baan (als de windrichting en -sterkte dat toelaat), in plaats van een langere baan.

Graag jullie feedback over deze vraag naar de Wedstrijdcommissaris op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wedstrijdcommissie

Contact Wedstrijdcommissie