Vereniging

Het Witte Huis "Het Witte Huis" (HWH) is ontstaan in 1930 en sinds 1935 aangesloten bij het  Watersport Verbond . HWH behoort tot de 9 grootste wedstrijdgevende zeilverenigingen van Nederland met ca.300 leden. HWH kent een gezellig verenigingsleven waaraan vele leden hun steentje bijdragen met activiteiten die variëren van het geven van lessen aan de jeugd , het organiseren van grote zeilevenementen en HWH-wedstrijden, alsmede gecombineerde wedstrijden samen met de Loosdrechtse zusterverenigingen tot en met het runnen van het clubhuis.

Bij onze vereniging staat wedstrijdzeilen centraal. Mede daardoor telt HWH veel jonge (en oudere) talenten. Maar bovenal staat het plezier in het zeilen voorop!

JEUGDTRAINING
Bij onze zeilvereniging "Het Witte Huis" zetten enthousiaste leden, samen met ervaren wedstrijdzeilers, zich in om jeugdige zeilers te begeleiden en te trainen, zodat zij goed kunnen meekomen in een sterk bezet wedstrijdveld. Onze goed opgeleide trainers zijn erkend door het Watersportverbond.
Begeleiders en trainers stellen hun tijd beschikbaar in het belang van de wedstrijdzeilsport, terwijl "Het Witte Huis" alle materialen en accommodatie op non-profit basis ter beschikking stelt. De jeugd heeft een eigen jeugdhonk: de "Bovenboei".
Om de lessen te kunnen volgen moet een ouder en jijzelf lid worden van HWH en heb je zeilkleding en een zwemvest nodig. En als je na een korte kennismaking enthousiast wordt voor het jeugdzeilen, moet je beschikken over een eigen boot, zoals bijvoorbeeld een Optimist of een Splash. Beschik je nog niet over een eigen boot dan is het in overleg misschien mogelijk om een club boot te gebruiken.
Meer informatie vind je op het blad Jeugdtraining

jeugd

HET VERENIGINGSLEVEN
HWH
is een zeilvereniging voor watersportgenieters en wedstrijdzeilers. Om een en ander te kunnen organiseren wordt van de leden verwacht dat zij actief hun steentje bijdragen. Deze inzet van de leden is noodzakelijk om de vereniging goed te laten functioneren. Alle activiteiten worden op vrijwillige basis verricht, van het voorzitterschap in het bestuur tot enkele uurtjes bardienst per jaar.
Om de activiteiten van de vereniging goed te laten verlopen, zijn er een aantal commissies ingesteld, met voor iedere commissie een specifieke taak.